Tuesday, August 21, 2012

Poslaju Bintulu (Sarawak)

Address: KM1, Jalan Tun Razak, 97000 Bintulu, Sarawak


Opening hours:
Monday to Friday: 8:00am - 4:00pm
Saturday: 8:00am - 2:30pm
Sunday/Public Holidays : Closed




Contact:
Telephone: 086-339450 / 086-311228
Fax: 086-314820
Email:  poslajubtw@poslaju.com.my
Website: http://www.pos.com.my

Online Tracking : Available

Services: EMS domestic, EMS International, Courier, Parcel, Documents, door to door delivery, pick up service.

101 comments:

  1. hello...sy ada 1 brg dr lazada...ttpi almat shipping dkt situ.,salah..bgaimna yea.,adkah akn mngnggu proses pnghntran..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya mun alamat salah tetap salah lah penghantaran... sebab posmen banyak benda nak di hantar ..mereka hanya lihat alamat dan hantar

      Delete
    2. bkn apa.,sbb almat dkt kpg d dalat,mukah..tp poskod dkt Bintulu..klau pn slh pnghntran..nk hntr prgi mna ..,klau btl2 almat tuw xwujud

      Delete
    3. Tolong cari nama atas JOCYE JO ASAN
      LOT 3989 LEG 8 JALAN UTARA 98000 TATAU BINTULU SARAWAK bawah nama terima NAMA UMMI KALSUM BT JAMAUDIN
      NO 18.LOT94 KAMPUNG BUKIT CEMPEDAK BUKIT GANTANG CHANGKAT JERING 34850 TAIPING PERAK
      Tracking no EH262284634MY

      Delete
  2. Hai. Mok tanyak, mun mok check brg kita tanpa bagi tracking number tetapi guna nama dan alamat boleh ka ? Sbb owner brg lambat hantar tracking number. So how ? :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun sikda tracking number agak susah mok track dalam system...call jak owner barang ya suruh nya berik tracking number

      Delete
    2. Helloo...kelmarin saya ada pegi pos office..dan bertayakan surat yang dikirim,dan dorang yang bekerja d pos office cakap,surat yang dkirim tu sudah dhantar k tempat yang sepatutnya..tetapi sampai sekarang surat tu belum sampai lagi..macam mana tu?? No item: LE176080443my.

      Delete
    3. Dalam tracking info nya madah surat ya dah dapat di collect. Mungkin kitak perlu datang ke poslaju bintulu untuk collect surat ya. Coba kitak track di sitok http://poslaju.com.my/track-trace-v2/

      Date / Time Process Event
      04 Nov 2016, 04:08:00 PM Item can be collected at Bintulu Mail Processing Centre
      04 Nov 2016, 09:46:00 AM Item delivered Bintulu Mail Processing Centre
      04 Nov 2016, 08:18:00 AM Item out for delivery Bintulu Mail Processing Centre
      04 Nov 2016, 08:01:00 AM Arrive at delivery facility at Bintulu Mail Processing Centre
      01 Nov 2016, 07:07:00 PM Item dispatched out Alor Setar Mail Processing Center
      01 Nov 2016, 03:37:00 PM Item posted Alor Setar Mail Processing Center

      Delete
    4. Surat ya dah sampei di bintulu pada 4 Hari bulan november 5 hari yang lalu

      Delete
    5. Marek aku check kat pos office sifaknya madah dah hantar pegi alat yang dtetapkan..tapi sikda juak..jadi surat ya dhantar balit kah pegi pos office balik kah?

      Delete
    6. Item can be collected at Bintulu Mail Processing Centre <-- dalam tracking ada nya madah Bintulu mail processing centre

      Delete
    7. Marek aku check kat pos office sifaknya madah dah hantar pegi alat yang dtetapkan..tapi sikda juak..jadi surat ya dhantar balit kah pegi pos office balik kah?

      Delete
    8. Coba kitak call nanyak siney bintulu mail processing centre dan berik sidak ya tracking number

      Delete
    9. Cik..kalau kita cari surat pakai alamat rumah yang dituju dapat k cik..sebab no siri dh hilang...

      Delete
    10. Sebenarnya dapat tapi posmen malas mok check sebab terlalu banyak kerja dan barang mok di atur

      Delete
    11. O yaka..ok cik..terima kasih..

      Delete
  3. Ada service western union ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba kitak call nanyak mungkin ada...

      Delete
  4. hello, kamek ada send item ke ofis bintulu, tapi nya tulis di terima di poslaju bintulu. maksud nya maseh di poslaju ofis ka ya?

    ReplyDelete
  5. Good Afternoon,hari ini sebernanya saya akan terima 2 parcel,tetapi saya terima satu parcel saja,lain satu ialah bagi saya notis pemberitahuan tidak berjaya hantar.Saya minta untuk kali kedua delivery.Item No: EN075305995MY

    ReplyDelete
  6. assalam nama sy ummi kalsum bt jamaludin dan alamat no 18.lot 94 kampung bukit. cempedak bukit gantang 34850 changkat jering. Taiping perak
    Nama menerima hntr hari isnin. Minggu ni dah 2 hari belum sampai tolong cuba tengok tracking no EH262284634MY

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tracking tidak ada dalam record http://poslaju.com.my/track-trace/#trackingIds=EH262284634MY

      Delete
    2. Tolong cari nama JOCYE JO ASAN
      Lot 3989 leg 8 jalan utara 98000 tatau bintulu sarawak
      No tracking EH262284634MY

      Delete
    3. telepon jak pos laju office terdekat

      Delete
  7. Nama atas jocye jo asan
    Lot 3989 leg 8 jalan utara 98000 tatau bintulu sarawak tolong cari eh262284634my nama terima ummi kalsum bt jamaludin

    ReplyDelete
  8. good afternoon..misal kata dirmh xda org..kakya bleh kita suruh poslaju buat penghantaran semula ke rmh..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. sik dapat sebab buang masa banyak gik barang mok di hantar...kitak pergi jak ke poslaju office collect

      Delete
  9. Dah lebih 2minggu sejak borang lost item di-isi. Kalau sampai sekarang takde info pape kena turun office buat complaint lagi ke?

    ReplyDelete
  10. Knpa dh dua hari sya check no trcking msih no rekod

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sometimes tracking info sik di masukkan dalam database. Coba kitak call jak office sia

      Delete
  11. poslaju bintulu dpt hantar motor pg semenanjung kah?

    ReplyDelete
  12. hi.. kmk ada brg .. tggu lama.. but x dgr posmen hon or hantar brg.. tp kmk. dlm umh n alert dgn smua hon org.. every 1 hour gik kuar cek.. skli cek.kmk ada ngga bekas tyr luar umah. skli dh ada srt.. mstake .. pngirim x ngkah phone number.. kmk try kol pos laju btu x jawab.. sbb mok nyuruh abg posmen uturn huhu.. ^_^.. p x hal la.. next time ku srh org leave phne number aku.. n posmen msti leave phne nmber juak

    ReplyDelete
  13. Helo pos laju bintulu boleh buat khidmat serahan kali kedua tak?

    ReplyDelete
  14. Ubat yg sy order untuk bapa sya blum smpai kenapa??? Satu minggu dh ni.. tak susah mana pun alamat tu eljo restaurant mcdonald bintulu je.. satu2 nya mcdonald kat bintulu ni kenapa tak dapat hntar pula setahu sya barang dh smpai kat pos offce Lk105651686my no tracking dia klau kenderaan sya tk rosak memang sya dh pergi dh ambik... sya tertunggu tggu barang tu.... bapa dh sakit tenat kat kampung tunggu ubat dari kk tu tolong lh bagi kerjasama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut tracking info anda terpaksa collect di Bintul Mail processing centre

      Date / Time Process Event
      23 Feb 2017, 05:50:00 PM Item can be collected at Bintulu Mail Processing Centre
      23 Feb 2017, 08:16:00 AM Arrive at delivery facility at Bintulu Mail Processing Centre
      22 Feb 2017, 09:17:02 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Miri
      20 Feb 2017, 03:21:00 PM Item dispatched out Kota Kinabalu Mail Processing Centre
      20 Feb 2017, 03:10:00 PM Item posted Kota Kinabalu Mail Processing Centre

      Delete
  15. hello? Bleh tolong sya? Sya da brang order dri smananjung .sdah smpai bintulu..tpi alamat sya slah ltak kat brang tu..alamat yg slah tu 708 sam sam garden jalan sultan iskandar. alamay yang betol .A708 san san garden jalan sultan iskandar bintulu.. boleh tolong check barang sya tuu

    ReplyDelete
  16. Hello...saya punya barang order dari lazada sudah sampai..postmen hantar kah atau saya ambik sendiri kat pejabat post tq

    ReplyDelete
  17. Your service is quite bad sometimes, items went out at 9AM but arrived at ??pm. Well i just located near your center. Wish you can improve the delivering speed TQ.

    ReplyDelete
  18. kalau mauu ambil barang kat poslaju tanpa tracking number dapat ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa hanya tracking number jak dapat collect poslaju sebab number ya is the identifier of the item / package. Mun ko collect tanpa tracking number akan menyusah pihak pegawai pos untuk cari barang. Barang bukan seratus dua ratus tapi beribu ribu tiap hari

      Delete
  19. Tumpang tanya..pejabat pos sarawak ada buat service penghantaran motorsikal tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang kecik seperti surat menyurat di hantar pakei motosikal jak walaupun kadang2 pakei van juak sebab sidak setiap officer ada area masing2.

      Delete
  20. 100 x call xpernah nak angkat , bad servis

    ReplyDelete
  21. hai.. nak orang pickup barang boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tapi banyak soalan kelak untuk verify orang empunya barang authorized pengambilan barang ya

      Delete
  22. Mun brg ya bok delivered marek rah bintulu mail processing centre ya, sbb alamat dlm ya ke upm bintulu, kta ptt nggu nya anta ke upm or kta mpun yg g ambik drkpn ho?

    ReplyDelete
  23. RF840632798CN brg tok dah ada d btu ka? Brg dr china sbb dlm tracking mdh unsucessful delivery due to malaysia post registered di mail processing centre btu? Pahal ouhh?

    ReplyDelete
  24. Menurut tracking info barang ya baru mok deliver hari tok 15 Aug 2015 tapi unsuccessful...maksud nya barang ya masih ada di bintulu..kecuali ada status return to sender. Kitak pegi jak ke Bintulu mail processing centre untuk self collect

    Pos Laju Tracking:


    *Date / Time Process Event
    15 Aug 2017, 14:38:03PM Unsuccessful delivery due to MAIL PROCESSING CENTER BINTULU
    15 Aug 2017, 08:25:55AM Delivery process MAIL PROCESSING CENTER BINTULU
    15 Aug 2017, 06:59:10AM Item processed MAIL PROCESSING CENTER BINTULU
    12 Aug 2017, 14:16:49PM Item dispatched out MPC BINTULU MPC PMIH (KLIA)
    12 Aug 2017, 10:36:17AM Item held by Customs Awaiting presentation to customs commissioner MPC PMIH (KLIA)
    12 Aug 2017, 10:35:17AM Item processed MPC PMIH (KLIA) MPC PMIH (KLIA)
    12 Aug 2017, 10:35:17AM Item processed at MPC PMIH (KLIA) MPC PMIH (KLIA)
    07 Aug 2017, 23:29:00PM Item dispatched out MPC PMIH (KLIA) China
    04 Aug 2017, 14:02:00PM Item posted over the counter China

    -------------------------------------
    China Post Tracking

    Parcel No.RF840632798CN tracking result

    2017-07-31 15:46:04.0 Electronic Data Received
    2017-08-04 18:01:34.0 China Post Group Suzhou city parcel process center received
    2017-08-05 00:36:20.0 China Post Group Suzhou city parcel process center customs scan
    2017-08-05 08:27:33.0 leaving China Post Group Suzhou city parcel process center ,next station Suzhou center
    2017-08-06 08:46:01.0 Suzhou international center export security scan
    2017-08-06 10:31:41.0 Suzhou Transit Station export customs scan (domestic transit )
    2017-08-07 16:22:44.0 Shanghai post express logistic export security scan
    2017-08-07 23:24:38.0 Shanghai Transit Station export customs cleared
    2017-08-09 05:52:32.0 arrive Shanghai Int'l Airport
    2017-08-09 14:36:00.0 Shanghai departure
    2017-08-10 04:42:15.0 leaving Shanghai Int'l Airport going to next airport/seaport
    2017-08-12 10:35:00.0 arrive Malaysia 吉隆坡 Transit Station
    2017-08-15 08:25:00.0 Malaysia Post Office attempt delivery

    ReplyDelete
  25. Hai. Mau tnya? Hritu ada order brg dri shopee brg ada tracking no. Tp x smpai2 pon brg tu. Sllunya mkn msa 2-4 hri jaa blh smpai. Chck guna tracking no still dkt sn lg. lpas tu brg pula complete order sndri? Klau blh nk mnta tlong chck kan laa. Tracking no LG210952369MY
    Nama penerima alicia perimita anak jangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi menurut tracking info sikda update dari waktu di pos kan. Kalau macam ni call saja orang yang kirim barang ini -- suruh nya check di poslaju tempat barang itu di kirim kan

      *Date / Time Process Event
      24 Aug 2017, 09:54:00 AM Item posted Caw. Serahan Labuan

      Delete
  26. Dha call org yg krim. Org di pos laju sn ckap mreka pnya sistem down sbb tu xdpt nk update brg. Dkt 2 mnggu sdh ckp sistem down. Tp x kan brg ikt x smpai kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. System down tidak patut sebab first time dapat tracking maksud nya barang itu sudah masuk dalam system...dan sekarang ni pos laju website tracking system okay.

      Aku rasa barang tu tak kan sampai ... 2 minggu terlalu lama untuk poslaju delivery.

      Delete
  27. knk kmk check tracking number sikda update dri 10 hrbln? sistem sik okay ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari siney barang ya di hantar? Kadang2 mun dekat sidak ya sik perlu update tracking terus hantar ke rumah tapi mun dah 4 hari pergi jak ke office sidak ya untuk check

      Delete
  28. hi.. boleh tolong kmk check RG924664976CN.. kmk dah check tracking tapi smpey ke arituk sikda update baru?

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Date/Time shown based on local time when your items was scanned
      *Date / Time Process Event
      06 Dec 2017, 08:46:26AM Item processed MAIL PROCESSING CENTER BINTULU
      28 Nov 2017, 16:56:37PM Item dispatched out MPC BINTULU MPC PMIH (KLIA)
      28 Nov 2017, 12:01:11PM Item processed MPC PMIH (KLIA) MPC PMIH (KLIA)
      28 Nov 2017, 12:01:11PM Item processed at MPC PMIH (KLIA) MPC PMIH (KLIA)
      16 Nov 2017, 16:46:00PM Item posted over the counter --

      Item sedang di process mungkin sidak ya masih segregate sebelum penghantaran di buat

      Delete
    2. maksudnya brg tok nang lom smpey d poslaju bintulu kh?

      Delete
    3. Maksudnya sudah sampei..tapi barang ya mungkin masih di MPC = Mail Processing Center...belom di bahagikan ke bahagian ney mok di hantar...biasanya registered or unregistered mail lambat...

      Delete
  29. Boleh tolong tengokkan CD333636433MY masih belum sampai ke penerima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah sampai 23 Jan 2018 ...kalo pakei CD -- pos lambat

      *Date / Time Process Event
      23 Jan 2018, 09:06:36 AM Consignment successfully delivered AZIZUL Pos Laju Bintulu
      22 Jan 2018, 04:58:53 PM Item can be collected at Pos Laju Bintulu
      19 Jan 2018, 05:04:31 PM Item can be collected at Pos Laju Bintulu
      18 Jan 2018, 05:01:10 PM Item can be collected at Pos Laju Bintulu
      17 Jan 2018, 01:44:07 PM Delivery attempted. Left a Delivery Arrangement Notice. Item will be kept for 7 days. Please contact 1-300-300-300 or the number on the Notice for delivery arrangements. Pos Laju Bintulu
      17 Jan 2018, 09:29:27 AM Item out for delivery Pos Laju Bintulu
      17 Jan 2018, 07:52:54 AM Arrive at delivery facility at Pos Laju Bintulu
      14 Jan 2018, 12:48:49 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Transit Office
      09 Jan 2018, 09:02:40 PM Item processed Pos Laju Transit Office
      09 Jan 2018, 02:09:53 PM Item processed PosLaju Parcel Hub
      08 Jan 2018, 01:27:28 PM Item posted over the counter Tmn. Maluri PO

      Delete
  30. Nk minta tolong boleh tengokkan EH650862945MY,3minggu sudah belum sampai ke penerima

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam tracking sudah di terima oleh krishna

      -------

      *Date / Time Process Event
      08 Jan 2018, 08:09:48 PM Item delivered to KRISHNA Pos Laju P.Pinang
      08 Jan 2018, 11:04:18 AM Item out for delivery Pos Laju P.Pinang
      08 Jan 2018, 08:44:25 AM Arrive at delivery facility at Pos Laju P.Pinang
      05 Jan 2018, 04:52:54 PM Item dispatched out Pos Laju Bintulu
      05 Jan 2018, 02:09:30 PM Item posted over the counter Pos Laju Bintulu

      Delete
  31. Hi, boleh tolong check status RY810014638CN,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang ya dalam perjalanan ke Bintulu

      ------------
      PosLaju / pos Malaysia tracking
      ------------
      *Date / Time Process Event
      08 Feb 2018, 17:44:55PM Item dispatched out MPC BINTULU MPC PMIH (KLIA)
      08 Feb 2018, 09:03:12AM Item processed at MPC PMIH (KLIA) MPC PMIH (KLIA)
      01 Feb 2018, 15:36:00PM Item dispatched out MPC PMIH (KLIA) China
      31 Jan 2018, 00:17:00AM Item posted over the counter China

      ------------
      China Post Tracking
      -----------
      Parcel No.RY810014638CN tracking result
      2018-01-30 20:15:38.0 shipping notice received from seller( AliExpress )
      2018-01-31 01:26:32.0 广东Shenzhen shipping center received
      2018-01-31 02:47:15.0 广东Shenzhen shipping center customs scan
      2018-01-31 04:22:55.0 已leaving 广东Shenzhen shipping center ,next station center
      2018-01-31 06:38:16.0 Shenzhen export security scan
      2018-01-31 08:22:22.0 Shenzhen center export customs scan (domestic transit )
      2018-02-01 09:01:02.0 Guangzhou export security scan
      2018-02-01 12:44:35.0 Guangzhou center export customs cleared
      2018-02-02 05:23:05.0 arrive Guangzhou center
      2018-02-02 05:29:09.0 sent to airline
      2018-02-02 14:40:00.0 sent to airline
      2018-02-04 16:29:00.0 sent to airline
      2018-02-08 09:03:00.0 已arrive destination country
      ----------

      Delete
  32. Item saya sepatutnya address ke bintulu, sarawak tapi sy check tracking no dia kluar dekat transit ofc miri and limbang...so sekarang mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Transit maksud nya mungkin masalah dengan network penghantaran...ataupun pakei network delivery yang salah destinasi ...tapi tunggu saja mungkin barang tu akan sampai tapi lama skit dari biasa

      Delete
  33. Hai, sy mau kenapa parcel sy bole sampai d limbang transit ofc sedangkan alamat sy d bintulu.. 2 parcel sy sudah sampai tp yg pertama sampai skrng blom lg sampai...masih d transit ofc limbang, sebelom tu d miri..
    Tracking no ER148362885MY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 sidak ya akan pakei transit sebab delivery network..tunggu saja nanti sampai lah barang tu
      --------

      *Date / Time Process Event
      08 Mar 2018, 05:03:47 PM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Miri
      07 Mar 2018, 05:04:22 PM Item dispatched out Pos Laju Limbang
      07 Mar 2018, 04:46:50 PM Arrive at delivery facility at Pos Laju Limbang
      05 Mar 2018, 11:21:40 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Miri
      03 Mar 2018, 03:27:29 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Transit Office
      03 Mar 2018, 01:46:19 AM Consignment dispatch out from Transit Office PosLaju Parcel Hub
      03 Mar 2018, 12:36:50 AM Item processed PosLaju Parcel Hub
      02 Mar 2018, 07:01:55 PM Item posted over the counter Kiosk Semua House

      Delete
    2. Ini kali ke 2 sy kena kes yg macam ni..they suppose to be more careful with the parcel address. Address d parcel bintulu, mcm mna lah parcel tu bole sampai ke miri then limbang then miri balik..hurmmm...

      Delete
    3. Just for your info...there will be mistakes in any shipping service you can name it from the most expensive to the cheapest even Fedex, DHL, TNT make mistakes although they are so expensive.

      And secondly there are ten of thousands maybe hundreds of thousands item going back and forth between states domestically as well as internationally.

      So in conclusion nothing is very perfect in shipping. If you trying to buy things online please be careful especially when the item is expensive...so try to buy the one that is not so painful to lose. That's my simple rule in online shopping.

      Delete
  34. The problem is nothing to do either it expensive or not. It's attitude, etika kerja. Kena for 1st time can be accepted,but for 2nd time sendiri mau fikir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well every place has its own problem...they will just say use it or leave it. can't really do anything much

      Delete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. Hello, saya mau tanya kenapa item saya order dari china lama sangat proses kat MPC Bintulu? Sudah 15 belas hari tau. Susah sangat kah nak pos barang orang? Kalau sudah ada di pos office saya boleh pergi ambil sendiri senang cerita. Registered Air Mail - China Post | Tracking Number. RG777145500CN
    8-03-2018 07:16
    Item processed
    06-03-2018 16:27
    Item dispatched out MPC BINTULU
    05-03-2018 19:31
    Item processed at MPC PMIH (KLIA)
    05-03-2018 19:31
    Item processed at MPC PMIH (KLIA)
    02-03-2018 12:09
    已 Sent to airline空公司运输
    02-03-2018 12:09
    已 Sent to airline空公司运输
    02-03-2018 12:06
    Arrive airport
    02-03-2018 05:06
    Arrive airport
    01-03-2018 17:06
    Item dispatched out MPC PMIH (KLIA)
    01-03-2018 17:06
    Export customs cleared
    01-03-2018 08:01
    Export security scan
    28-02-2018 23:52
    已Leaving parcel center, next stop 处理中心
    28-02-2018 23:51
    Customs scan by parcel center
    28-02-2018 23:41
    Shipment received by parcel center
    28-02-2018 23:40
    Item posted over the counter
    26-02-2018 22:44
    Seller has entered tracking number
    25-02-2018 21:36
    Order details sent to seller
    25-02-2018 21:32
    Order created

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi jak ke Pos Office bintulu dan bawa tracking number ya tanya sidak ya

      Delete
  37. Hi cik, saya nak tanya macamna saya nak dapatkan balik barang yg saya dah post ke poskod 89100 tetapi x dapat dituntut oleh pnerima dah lebih sebulan? Adakah pos laju bintulu akan return semula barang tersebut ke alamat penghantar (saya)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin dan ada juga kemungkinan barang itu hilang...paling best suruh si penerima pergi ke pos laju tanya ada tak barang tu kalo dah takde habislah

      Delete
  38. My parcel from KL should be send to MIRI.. The address in the consignment note also wrote so.. But why when I check my tracking number, my parcel is at Pos Laju Bintulu? May I know what happen is this? The Postcode wrote on there also obviously at Miri. I've been wait since 16 April 2018 and until now? Can some staff explain to me? This thing is very urgent to me and I need it immediately. Thanks.

    ReplyDelete
  39. 19 Apr 2018, 05:11:05 PM
    Item dispatched out
    Pos Laju Bintulu
    19 Apr 2018, 07:00:00 AM
    Arrive at delivery facility at
    Pos Laju Bintulu
    18 Apr 2018, 12:26:41 AM
    Consignment dispatch out from Transit Office
    Pos Laju Transit Office
    17 Apr 2018, 04:48:34 AM
    Consignment dispatch out from Transit Office
    PosLaju Parcel Hub
    16 Apr 2018, 02:07:03 PM
    Item dispatched out
    Pos Laju Kepong
    16 Apr 2018, 10:46:50 AM
    Item posted over the counter
    Pos Laju Kepong

    What happen with this thing? May I know? To whom should I ask? My parcel should be send to MIRI, the Address and Postcode also wrote so. But why while I check my tracking number, my parcel is at Pos Laju Bintulu? Some staff at there please help me. I need this stuff immediately, it is very urgent! I need yours respond to settle down this problem as soon as possible because I've been wait for my parcel for 6 days already. Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Get ready your tracking number and call this helpline to ask 1-300-300-300 (Domestic)

      Delete
    2. My tracking number is EP416971843MY. Thanks.

      Delete
    3. I meant you can call 1-300-300-300 (Domestic) and tell them your tracking number for them to check in their system

      Delete
  40. I seriously don't like the custom working attitude in bintulu pos laju. They called me to pick up my parcel. I arrived at 11.30am, waited until 11.45am, ended up they said the custom not around because got personal problem (which i saw him while i'm waiting for my turn).What the fuck! Is not 12pm yet, and i purposely skipped my working time to catch up the pos office lunch break and the custom left earlier because of his personal problem? C'mon, your time is time, and my time is not? This is not the first time already. Please don't mess around with others time, my time is precious also. I made my time to suit your working hours, don't waste it! Asked me to come back again, what? How do i know if you suddenly left earlier again with another personal problem? Use your stupid brand to think about it! Is not funny!

    ReplyDelete
    Replies
    1. For the record that is not only the custom haha...if you been to many government offices around the country you will see the same similarity...biasa lah

      Delete
  41. Saya mok nnya . Barang saya dari shopee.banyak yang tak dihantar . Gara2 salah no fone jak . Kamek baru perasan apabila barang kamek yang ada dihantar pakai pkhidmatan abx express mdh no fone kmk salah . So banyak barang kamek dah hantar pulang semula . Bila kamek cek kat sistem poslaju utk cek brang kmk yg pakai poslaju nyaa . Lama dh barang kamek smpai sebenar . Tpi dlm sistem biasa nyaa ada mdh 'arrived at poslaju bintulu" kah
    .tok tetiba senyap . Sampaikan saya tak perasan barang lama dah sampai . Bagaimana barang saya tu skarang ? Masih ada di ofis poslaju sana kahh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah berapa lamak barang ya? Mun masih dalam beberapa hari pergi jak ke poslaju office mbak tracking number sekali suruh sidak ya track dalam system mun masih ada

      Delete
  42. hi tolong check parcel EH732653113MY. 30hb bulan 4 last update.. sepatutnya dah sampai bintulu.. under nama KIU MEI YIEN.. dah call office tp xda yg angkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus gik kitak suruh sender ya check di pos laju office di pasir gudang sia

      Delete
    2. udah sender ya nanyak poslaju pasir gudang.. poslaju cya madah udah transit keluar.. brg should be udah smpey bintulu sidak madah?

      Delete
    3. Mun camya mungkin masih dalam process pengagihan ...kadang2 terlambat itu perkara biasa..tapi mun mok pasti gik pergi jak ke pos laju bintulu nanyak di office sidak ya

      Delete
  43. Hi.. tolong cek lok parcel tok.. knk xda update ohh..

    EH732653113MY
    EH732652991MY

    ReplyDelete
  44. Menurut semakan tracking poslaju barang sudah sampai dan di terima seperti berikut

    EH732653113MY
    ----------------
    *Date / Time Process Event
    11 May 2018, 05:08:35 PM Item delivered to KIU MEI YIEN Pos Laju Bintulu
    11 May 2018, 04:28:22 PM Item out for delivery Pos Laju Bintulu
    11 May 2018, 08:30:24 AM Arrive at delivery facility at Pos Laju Bintulu
    07 May 2018, 10:10:33 PM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Transit Office
    30 Apr 2018, 08:46:49 PM Item dispatched out Pos Laju Pasir Gudang
    30 Apr 2018, 06:07:54 PM Item posted Pos Laju Pasir Gudang
    30 Apr 2018, 02:56:52 PM Item posted over the counter Pos Laju Pasir Gudang


    EH732652991MY
    ---------------

    *Date / Time Process Event
    11 May 2018, 05:08:36 PM Item delivered to KIU MEI YIEN Pos Laju Bintulu
    11 May 2018, 04:28:23 PM Item out for delivery Pos Laju Bintulu
    11 May 2018, 08:30:24 AM Arrive at delivery facility at Pos Laju Bintulu
    08 May 2018, 12:46:53 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Transit Office
    06 May 2018, 07:25:25 PM Item dispatched out Pos Laju Pasir Gudang
    06 May 2018, 06:34:17 PM Item posted Pos Laju Pasir Gudang
    06 May 2018, 09:54:59 AM Item posted over the counter Pos Laju Pasir Gudang

    ReplyDelete
  45. Boleh tolong check cnie item kmk skrg tok ka, ER286357027MY?
    Dah dispatch out dr poslaju parcel hub 10hb hariya...
    Smpai haritok xda update..
    Takut hilang agik brg cm sebelum tok..

    Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang ya di hantar dari luar negara ka? Mun nya domestic (dalam negara) coba ktk check dengan pengirim

      *Date / Time Process Event
      10 May 2018, 10:07:13 PM Consignment dispatch out from Transit Office PosLaju Parcel Hub
      10 May 2018, 04:22:40 PM Item dispatched out Bulky ECBC, PMN
      10 May 2018, 04:10:42 PM Item picked up Bulky ECBC, PMN

      Delete
    2. Owk dr luar negara..China.
      Sdangkan yg hilang ntah ke mana ya dr dlm negara pun pandai xtau nie tuju...
      Dh check dgn pengirim

      Delete
    3. Oh mun dari luar negara pakei registered mail (pos daftar) memang lambat...aku pun barang banyak dari china lebih dari 20 package masih belom sampei...dah dekat 2 bulan..sekali pernah 6 bulan tetiba jak datang...banyak juak yang hilang biasalah...aku dah biasa dengan benda camtok

      Delete
  46. salam coba tolong cek ER253600863MY tolong cek lok dah sampe kah x tok d btu.. maka brg dr miri ajak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coba kitak call sender suruh nya check di pos laju sidak ya...sebab kadang banyak sebab barang lambat datang

      1. Sorting mistakes
      2. Poslaju ngembak barang berpusing pusing.
      3. Bureaucracy procedures

      *Date / Time Process Event
      14 May 2018, 07:32:46 PM Item picked up Pos Laju Miri
      14 May 2018, 06:34:46 PM Item dispatched out Pos Laju Miri

      Delete
  47. hi,tolong check parcel tok lok.. EH732652784MY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang dah sampei di terima

      *Date / Time Process Event
      22 May 2018, 11:21:44 AM Item delivered to KIU MEI YIEN Pos Laju Bintulu
      22 May 2018, 09:37:19 AM Item out for delivery Pos Laju Bintulu
      22 May 2018, 08:30:53 AM Arrive at delivery facility at Pos Laju Bintulu
      18 May 2018, 11:59:17 PM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Transit Office
      15 May 2018, 08:30:47 PM Item dispatched out Pos Laju Pasir Gudang
      15 May 2018, 06:15:55 PM Item posted Pos Laju Pasir Gudang
      15 May 2018, 04:06:39 PM Item posted over the counter Pos Laju Pasir Gudang

      Delete