Tuesday, August 21, 2012

Poslaju Bintulu (Sarawak)

Address: KM1, Jalan Tun Razak, 97000 Bintulu, Sarawak


Opening hours:
Monday to Friday: 8:00am - 4:00pm
Saturday: 8:00am - 2:30pm
Sunday/Public Holidays : Closed





Contact:
Telephone: 086-339450 / 086-311228
Fax: 086-314820
Email:  poslajubtw@poslaju.com.my
Website: http://www.pos.com.my

Online Tracking : Available

Services: EMS domestic, EMS International, Courier, Parcel, Documents, door to door delivery, pick up service.

46 comments:

  1. hello...sy ada 1 brg dr lazada...ttpi almat shipping dkt situ.,salah..bgaimna yea.,adkah akn mngnggu proses pnghntran..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya mun alamat salah tetap salah lah penghantaran... sebab posmen banyak benda nak di hantar ..mereka hanya lihat alamat dan hantar

      Delete
    2. bkn apa.,sbb almat dkt kpg d dalat,mukah..tp poskod dkt Bintulu..klau pn slh pnghntran..nk hntr prgi mna ..,klau btl2 almat tuw xwujud

      Delete
    3. Tolong cari nama atas JOCYE JO ASAN
      LOT 3989 LEG 8 JALAN UTARA 98000 TATAU BINTULU SARAWAK bawah nama terima NAMA UMMI KALSUM BT JAMAUDIN
      NO 18.LOT94 KAMPUNG BUKIT CEMPEDAK BUKIT GANTANG CHANGKAT JERING 34850 TAIPING PERAK
      Tracking no EH262284634MY

      Delete
  2. Hai. Mok tanyak, mun mok check brg kita tanpa bagi tracking number tetapi guna nama dan alamat boleh ka ? Sbb owner brg lambat hantar tracking number. So how ? :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun sikda tracking number agak susah mok track dalam system...call jak owner barang ya suruh nya berik tracking number

      Delete
    2. Helloo...kelmarin saya ada pegi pos office..dan bertayakan surat yang dikirim,dan dorang yang bekerja d pos office cakap,surat yang dkirim tu sudah dhantar k tempat yang sepatutnya..tetapi sampai sekarang surat tu belum sampai lagi..macam mana tu?? No item: LE176080443my.

      Delete
    3. Dalam tracking info nya madah surat ya dah dapat di collect. Mungkin kitak perlu datang ke poslaju bintulu untuk collect surat ya. Coba kitak track di sitok http://poslaju.com.my/track-trace-v2/

      Date / Time Process Event
      04 Nov 2016, 04:08:00 PM Item can be collected at Bintulu Mail Processing Centre
      04 Nov 2016, 09:46:00 AM Item delivered Bintulu Mail Processing Centre
      04 Nov 2016, 08:18:00 AM Item out for delivery Bintulu Mail Processing Centre
      04 Nov 2016, 08:01:00 AM Arrive at delivery facility at Bintulu Mail Processing Centre
      01 Nov 2016, 07:07:00 PM Item dispatched out Alor Setar Mail Processing Center
      01 Nov 2016, 03:37:00 PM Item posted Alor Setar Mail Processing Center

      Delete
    4. Surat ya dah sampei di bintulu pada 4 Hari bulan november 5 hari yang lalu

      Delete
    5. Marek aku check kat pos office sifaknya madah dah hantar pegi alat yang dtetapkan..tapi sikda juak..jadi surat ya dhantar balit kah pegi pos office balik kah?

      Delete
    6. Item can be collected at Bintulu Mail Processing Centre <-- dalam tracking ada nya madah Bintulu mail processing centre

      Delete
    7. Marek aku check kat pos office sifaknya madah dah hantar pegi alat yang dtetapkan..tapi sikda juak..jadi surat ya dhantar balit kah pegi pos office balik kah?

      Delete
    8. Coba kitak call nanyak siney bintulu mail processing centre dan berik sidak ya tracking number

      Delete
    9. Cik..kalau kita cari surat pakai alamat rumah yang dituju dapat k cik..sebab no siri dh hilang...

      Delete
    10. Sebenarnya dapat tapi posmen malas mok check sebab terlalu banyak kerja dan barang mok di atur

      Delete
    11. O yaka..ok cik..terima kasih..

      Delete
  3. Ada service western union ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba kitak call nanyak mungkin ada...

      Delete
  4. hello, kamek ada send item ke ofis bintulu, tapi nya tulis di terima di poslaju bintulu. maksud nya maseh di poslaju ofis ka ya?

    ReplyDelete
  5. Good Afternoon,hari ini sebernanya saya akan terima 2 parcel,tetapi saya terima satu parcel saja,lain satu ialah bagi saya notis pemberitahuan tidak berjaya hantar.Saya minta untuk kali kedua delivery.Item No: EN075305995MY

    ReplyDelete
  6. assalam nama sy ummi kalsum bt jamaludin dan alamat no 18.lot 94 kampung bukit. cempedak bukit gantang 34850 changkat jering. Taiping perak
    Nama menerima hntr hari isnin. Minggu ni dah 2 hari belum sampai tolong cuba tengok tracking no EH262284634MY

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tracking tidak ada dalam record http://poslaju.com.my/track-trace/#trackingIds=EH262284634MY

      Delete
    2. Tolong cari nama JOCYE JO ASAN
      Lot 3989 leg 8 jalan utara 98000 tatau bintulu sarawak
      No tracking EH262284634MY

      Delete
    3. telepon jak pos laju office terdekat

      Delete
  7. Nama atas jocye jo asan
    Lot 3989 leg 8 jalan utara 98000 tatau bintulu sarawak tolong cari eh262284634my nama terima ummi kalsum bt jamaludin

    ReplyDelete
  8. good afternoon..misal kata dirmh xda org..kakya bleh kita suruh poslaju buat penghantaran semula ke rmh..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. sik dapat sebab buang masa banyak gik barang mok di hantar...kitak pergi jak ke poslaju office collect

      Delete
  9. Dah lebih 2minggu sejak borang lost item di-isi. Kalau sampai sekarang takde info pape kena turun office buat complaint lagi ke?

    ReplyDelete
  10. Knpa dh dua hari sya check no trcking msih no rekod

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sometimes tracking info sik di masukkan dalam database. Coba kitak call jak office sia

      Delete
  11. poslaju bintulu dpt hantar motor pg semenanjung kah?

    ReplyDelete
  12. hi.. kmk ada brg .. tggu lama.. but x dgr posmen hon or hantar brg.. tp kmk. dlm umh n alert dgn smua hon org.. every 1 hour gik kuar cek.. skli cek.kmk ada ngga bekas tyr luar umah. skli dh ada srt.. mstake .. pngirim x ngkah phone number.. kmk try kol pos laju btu x jawab.. sbb mok nyuruh abg posmen uturn huhu.. ^_^.. p x hal la.. next time ku srh org leave phne number aku.. n posmen msti leave phne nmber juak

    ReplyDelete
  13. Helo pos laju bintulu boleh buat khidmat serahan kali kedua tak?

    ReplyDelete
  14. Ubat yg sy order untuk bapa sya blum smpai kenapa??? Satu minggu dh ni.. tak susah mana pun alamat tu eljo restaurant mcdonald bintulu je.. satu2 nya mcdonald kat bintulu ni kenapa tak dapat hntar pula setahu sya barang dh smpai kat pos offce Lk105651686my no tracking dia klau kenderaan sya tk rosak memang sya dh pergi dh ambik... sya tertunggu tggu barang tu.... bapa dh sakit tenat kat kampung tunggu ubat dari kk tu tolong lh bagi kerjasama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut tracking info anda terpaksa collect di Bintul Mail processing centre

      Date / Time Process Event
      23 Feb 2017, 05:50:00 PM Item can be collected at Bintulu Mail Processing Centre
      23 Feb 2017, 08:16:00 AM Arrive at delivery facility at Bintulu Mail Processing Centre
      22 Feb 2017, 09:17:02 AM Consignment dispatch out from Transit Office Pos Laju Miri
      20 Feb 2017, 03:21:00 PM Item dispatched out Kota Kinabalu Mail Processing Centre
      20 Feb 2017, 03:10:00 PM Item posted Kota Kinabalu Mail Processing Centre

      Delete
  15. hello? Bleh tolong sya? Sya da brang order dri smananjung .sdah smpai bintulu..tpi alamat sya slah ltak kat brang tu..alamat yg slah tu 708 sam sam garden jalan sultan iskandar. alamay yang betol .A708 san san garden jalan sultan iskandar bintulu.. boleh tolong check barang sya tuu

    ReplyDelete
  16. Hello...saya punya barang order dari lazada sudah sampai..postmen hantar kah atau saya ambik sendiri kat pejabat post tq

    ReplyDelete
  17. Your service is quite bad sometimes, items went out at 9AM but arrived at ??pm. Well i just located near your center. Wish you can improve the delivering speed TQ.

    ReplyDelete
  18. kalau mauu ambil barang kat poslaju tanpa tracking number dapat ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa hanya tracking number jak dapat collect poslaju sebab number ya is the identifier of the item / package. Mun ko collect tanpa tracking number akan menyusah pihak pegawai pos untuk cari barang. Barang bukan seratus dua ratus tapi beribu ribu tiap hari

      Delete
  19. Tumpang tanya..pejabat pos sarawak ada buat service penghantaran motorsikal tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang kecik seperti surat menyurat di hantar pakei motosikal jak walaupun kadang2 pakei van juak sebab sidak setiap officer ada area masing2.

      Delete
  20. 100 x call xpernah nak angkat , bad servis

    ReplyDelete
  21. hai.. nak orang pickup barang boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tapi banyak soalan kelak untuk verify orang empunya barang authorized pengambilan barang ya

      Delete